Home

 

contact

 

ADS montage

 

email


kantelpoorten & sectionaalpoorten
privé

sectionaalpoorten
industrieel


automatisatie


© webdesign 4U

 

Kantelpoorten en sectionaalpoorten 

 Hörmann

"Geef een perfecte draai aan uw huis"

Een element dat bij de bouw of renovatie van een woning nogal eens stiefmoederlijk wordt behandeld, is de garagepoort. Nochtans bepaalt deze voor een aanzienlijk deel het uitzicht van een gevel.

Met de Hörmann motor rijdt U bij alle weersomstandigheden droog in uw garage. Van op een afstand van circa 30 meter kan U reeds uw Hörmann garagepoort gemakkelijk openen vanuit uw wagen. Bovendien schakelt de geïntegreerde garageverlichting automatisch aan bij het openen van uw poort.

De gelijkstroommotoren zorgen voor een geruisloos zachte loop bij het openen en sluiten. De elektronisch gestuurde beveiligingsinstelling zorgt ervoor dat de poortbeweging automatisch onderbroken wordt, zodra de garagepoort op een hindernis stoot.

Voor de afstandsbediening heeft men de keuze uit digitale, radiogestuurde zenders. Via het sturingssysteem kunnen meer dan 280 biljoen combinaties gecodeerd worden. 

Als extra zijn sleutelcontacten en codeklavieren leverbaar.


Kantelpoorten:

Welk openingsmechanisme u het best kiest, hangt vooral af van de ruimte die u hebt om de garagedeur te openen en sluiten. Een kanteldeur neemt het meest plaats in. Ze bestaat uit één enkel stuk en wordt in haar geheel naar boven gekanteld, waarna ze horizontaal langs het plafond van de garage naar binnen schuift.


Hörmann Kanteldeuren worden veel gebruikt bij garages met rondbooggewelven. Aangezien het deurblad binnen de gevel blijft, is er geen extra bovenpaneel nodig.

Bij elke garagedeur, maar zeker bij kanteldeuren, moet u goed letten op het loopmechanisme. Dat beïnvloedt heel sterk het lawaai dat de poort bij het openen en sluiten produceert. Het meest geruisloos zijn looprollen van kunststof.

kantelpoort1.jpg (21652 bytes)

Sectionaalpoorten, privé :

Sectionale garagepoorten zijn opgedeeld in een aantal horizontale delen (of 'secties') die afzonderlijk mee plooien wanneer de deur geopend of gesloten wordt. In vergelijking met kanteldeuren zijn ze duurder, maar veel handelbaarder.Sectionaalpoorten zijn verkrijgbaar met enkele en dubbele wanden. Bij dubbelwandige uitvoeringen bevindt zich tussen de twee stalen platen een laagje polyurethaan, terwijl de onder - en zijkanten voorzien zijn van rubberen of kunststofstrips. Daardoor isoleren ze veel beter.

Aangezien ze tijdens het openen volledig binnen het poortvlak blijven, kan daarenboven de ruimte binnenin de garage volledig worden benut. Bij een kanteldeur moet al vlug een halve meter worden vrijgehouden. Sectionaaldeuren zijn daardoor ideaal voor garages met een korte oprit en voor garages die vlak aan het trottoir liggen.

  privé  
sectionaal-cassette.jpg (16092 bytes)

ADS montage    Molenbergstraat 133       B-9190 Stekene        tel: 03/790 12 12        fax: 03/779 69 26         email: info@adsmontage.be